Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Керівництво НКЦПФР взяло участь у першому засіданні робочої групи Уряду з розвитку пенсійних накопичень


05.08.2021 13:18

3 серпня 2021 року Руслан Магомедов, голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку та Юрій Бойко, член Комісії, взяли участь у першому установчому засіданні робочої групи з розвитку пенсійних накопичень в Україні, за участі прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Про це йдеться на сайті НКЦПФР.

Учасники робочої групи обговорили питання запровадження обов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення та розвитку недержавного пенсійного забезпечення. Глава Уряду розповів про виконану роботу в напрямку розвитку пенсійних накопичень. Зокрема, запровадження обов’язкових пенсійних накопичень передбачено в трирічній Бюджетній декларації, яку нещодавно ухвалила Верховна Рада. 

«Відсутність протягом 30 років в Україні системи накопичувальної пенсії, так само як і фондового ринку — це злочин проти держави й українців. У наших руках цей злочин зупинити й виправити. Крім того, що ми забезпечимо достойну пенсію людям, ми також забезпечимо реальний сектор економіки довгим, недорогим і надійним ресурсом», — підкреслив прем’єр-міністр.

Під час засідання Руслан Магомедов розповів про перспективи розвитку фондового ринку в України та користь від запровадження накопичувальної пенсійної системи для ринку та економіки в цілому.

Однак, в нашій країні існує проблема інвестування – відсутні фінансові інструменти. Наразі громадяни стикаються з тим, що отримують замкнуте коло – немає інструментів, бо немає грошей, а немає грошей, тому що немає інструментів. Комісія працює над розвитком фінансових інструментів на фондовому ринку, як в напрямку регулювання, так і в напрямку роботи над конкретними кейсами.

Очільник НКЦПФР зазначив: «Пенсійна реформа дозволить акумулювати капітал в Україні. В свою чергу, залучення капіталу створить сприятливе середовище для росту економіки України та для залучення іноземного капіталу. Будуть розвиватись класичні фінансові інструменти: ОВДП, депозити, нерухомість тощо. Разом з інструментами будуть розвиватись підприємства, приватні інвестори».

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | НКЦПФР | Уряд | пенсія | НПФ | пенсійна реформа |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.