Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Коболєв готує «Нафтогаз» до IPO


18.02.2020 13:54

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв отримав позитивний відгук від потенційних інвесторів про перспективу розміщення акцій компанії на біржі.

«Минулого тижня провів низку консультацій з інвестиційними банками та потенційними інвесторами про перспективи виводу Групи «Нафтогаз» на IPO та отримав дуже позитивний відгук», - написав він у Facebook.

Коболєв зазначив, що успіх цього процесу залежатиме від здатності продемонструвати клієнтоорієнтованість. Зокрема, створення цінності для кінцевого споживача через зручність (діджиталізація) й управління обсягом споживання (енергоефективність).

«З приємного – команду «Нафтогазу» позитивно сприймає ринок, оскільки ми «виконуємо свої обіцянки та дотримуємося задекларованих цінностей». А такі речі надихають. Сильно», - додав він.

Нагадаємо, ще в 2017 році голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв заявляв, що продаж міноритарного пакета акцій компанії (15%), яка може відбутися в 2020 році, дозволить державі отримати $10 млрд доходу, а також зробить незворотними позитивні реформи в компанії.

Зокрема, Коболєв пропонує приватизувати держкомпанію, аби закінчити дискусії щодо виплати премій та зарплат у "Нафтогазі".

Наприкінці грудня 2019 року Росія виплатила Україні $3 млрд газового боргу за рішеннями Стокгольмського арбітражу.

Після цього наглядова рада «Нафтогазу» вирішила виплатити бонуси топменеджерам компанії в зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражі над російським «Газпромом».

Згідно рішенню, правлінню «Нафтогазу» мають виплатити 1% від суми виграшу або $45,6 млн.

17 січня президент Володимир Зеленський доручив прем'єру Олексію Гончаруку розібратися із питанням премії в 1% правлінню НАК від сплачених «Газпромом» $2,9 млрд та натякнув на можливе перезавантаження «Нафтогазу».

Гончарук повідомив, що уряд звернувся до "Нафтогазу" з проханням утриматися від виплат великих премій.

У свою чергу виконавчий директор НАК Юрій Вітренко подав позов проти «Нафтогазу» через невиплату йому премії за перемогу над російським «Газпромом».

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | IPO | біржа | Нафтогаз | Андрій Коболєв |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.