Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Коронавірус загальмує ріст світової економіки, - МВФ


05.03.2020 14:33

Темпи зростання світової економіки в цьому році сповільняться порівняно з очікуваними 2,9% в 2019 році - внаслідок поширення коронавірусу COVID-19.

Про це заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва журналістам.

Зі слів Георгієвої, масштаби залежатимуть від "своєчасності та ефективності" заходів у сфері охорони здоров'я з боку світових урядів, повідомляє Stockworld з посиланням на MarketWatch.

"Ми спостерігаємо перехід до більш несприятливого сценарію для світової економіки", - зазначила глава МВФ.

Раніше, 4 березня, Міжнародний валютний і фінансовий комітет, дорадчий орган ради керуючих, провів телефонну конференцію.

"Економічні та фінансові наслідки відчуваються в усьому світі, створюючи невизначеність і погіршуючи перспективи найближчого майбутнього", - говорилося в заяві за її підсумками.

"Ми сповнені рішучості надати необхідну підтримку для пом'якшення впливів, особливо на найбільш вразливі верстви населення і країни. Ми закликали МВФ використовувати всі наявні у нього фінансові інструменти для надання допомоги нужденним країнам-членам. Ми впевнені, що, працюючи разом, ми подолаємо завдання, що стоїть перед нами, і відновимо загальне зростання і процвітання ", - повідомлялося в документі.

Глава МВФ, коментуючи цю заяву, сказала, що "є чітка прихильність діяти скоординовано".

В кінці лютого МВФ знизив прогноз зростання ВВП Китаю в 2020 році до 5,6% із очікуваних раніше 6%, зазначивши, що епідемія коронавірусу сповільнить зростання світового ВВП на 0,1 п.п.

"У січні ми прогнозували зміцнення зростання світової економіки з 2,9% в минулому році до 3,3% в цьому році. З тих пір COVID-19 став глобальною надзвичайною подією і підірвав діяльність Китаю", - сказала тоді Георгієва.

При цьому вона зазначила, що невизначеності занадто великі, щоб давати точні прогнози.

 

Джерело: Stockworld 


Теги: | МВФ | економіка | коронавірус |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.