Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Коротко про рішення НКЦПФР, що пройшли процедуру державної реєстрації


25.10.2012 09:36

Представляємо Вашій увазі рішення Національної Комісії з цінних паперів та фондового ринку, що пройшли процедуру державної реєстрації впродовж жовтня 2012 року.

Рішення від 11 вересня 2012 року № 1220 «Про затвердження Положення про порядок складання адміністративних даних щодо здійснення діяльності з ведення реєстрів власників іменних цінних паперів та подання відповідних документів до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку» (пройшло процедуру держреєстрації 01.10.2012);

Рішення від 11 вересня 2012 року № 1221 «Про затвердження Положення про порядок складання адміністративних даних зберігачами цінних паперів та подання відповідних документів до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку» (пройшло процедуру держреєстрації 01.10.2012);

Рішення від 25 вересня 2012 року № 1283 «Про затвердження Положення про порядок складання та подання адміністративних даних щодо діяльності торговців цінними паперами до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку» (пройшло процедуру держреєстрації 16.10.2012);

Рішення від 25 вересня 2012 року № 1284 «Про затвердження Положення про порядок складання адміністративних даних щодо здійснення діяльності організаторами торгівлі, оприлюднення інформації та подання відповідних документів до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку» (пройшло процедуру держреєстрації 16.10.2012).

Ключовим завданням даних змін є вдосконалення існуючої системи подачі інформації до регулятора, а також створення більш ефективного механізму надходження адміністративних даних до Комісії. Так, нові вимоги дозволять нівелювати дублювання інформації, що є основною незручністю на сьогоднішній день. Крім того, процедура стане значно простішою та уніфікованою. Передусім, регулятор планує досягти цього шляхом запровадження подання інформації у вигляді електронних документів з використанням цифрового підпису, згідно з описом розділів XML-файлів. Відтепер надання даних для зберігачів, реєстраторів, торговців та організаторів торгівлі відповідатиме нинішнім ринковим реаліям та буде більш захищеним. Крім того, новий формат має зробити надходження звітності значно оперативнішим, адже дасть можливість компаніям не надавати копії звітних документів в паперовому вигляді. Саме з метою усунення цих складнощів Комісія і запроваджує відповідні зміни.

Крім того, документ визначає строки надання інформації до НКЦПФР та контроль за якістю та повнотою відповідних даних.

***

Рішення від 25 вересня 2012 року № 1282 «Про затвердження Положення про вимоги до особи, яка провадить діяльність з управління пенсійними активами щодо дотримання внутрішніх правил та процедур оцінки і управління ризиками, пов’язаними з інвестуванням пенсійних активів» (пройшло процедуру держреєстрації 15.10.2012).


Теги: | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.