Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Мінекономіки пропонує відтермінувати низку заходів з підтримки бізнесу та внести поправки до держпрограми стимулювання економіки


23.03.2021 17:04

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства пропонує внести поправки до Держпрограми стимулювання економіки для подолання негативних наслідків обмежувальних заходів, пов'язаних із боротьбою з COVID-19, ухваленої у травні 2020 року.

Проект документа з поправками до урядової постанови від 27 травня 2020 року №534 міністерство розмістило на сайті в понеділок, 22 березня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Документ, зокрема, пропонує відтермінувати на рік, до грудня-2021, впровадження інструменту е-резидентства і відмовитися від ідеї змін системи корпоративного оподаткування в частині податку на прибуток у депресивних областях.

Згідно з ним, у межах заохочення реєстрації компаній в Україні Мінекономіки пропонує доручити Мінфіну, Мінцифрам і Держподатковійї розробити преференційний податковий режим і запропонувати відповідні поправки до Податкового кодексу. Зі свого боку для цих цілей Мінекономіки готове покласти на себе поліпшення захисту прав інтелектуальної власності та впровадити відповідні заходи у 2021 році, зазначено в супровідних документах до проекту постанови.

Крім цього, відомство також пропонує перенести з грудня 2020-го на червень 2021 року граничний термін створення Агентства з питань розвитку та підтримки малого та середнього бізнесу, а також із кінця 2020-го на липень 2022 року - створення національної онлайн-платформи Центру підтримки МСБ.

Мінекономіки також пропонує відмовитися від ідеї створення інституту торговельного представництва та пілотних офісів таких представництв за кордоном, свідчить проект постанови.

Очікується також продовження двосторонніх переговорів з ЄС щодо поглиблення лібералізації торгівлі до 2022 року, хоча нинішня редакція документа встановлює термін - січень-березень 2021 року.

Крім того, Мінекономіки пропонує на рік, до грудня-2021, відтермінувати подання на узгодження уряду проекту закону щодо збільшення відповідальності посадових осіб за перевищення або зловживання повноваженнями.

Як зазначено в пояснювальній записці до проекту постанови, міністерство вже двічі пропонувало Кабінету Міністрів актуалізувати Держпрограму стимулювання економіки з огляду на негативні наслідки карантину - в серпні та жовтні минулого року, однак його пропозиції залишилися без розгляду.

 

Джерело: «Інтерфакс-Україна»


Теги: | економіка | бізнес |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.