Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Мінфін погасив єврооблігації під гарантії США на $1 млрд


30.09.2021 17:50

29 вересня 2021 року Міністерство фінансів України погасило третій і останній випуск облігацій зовнішньої державної позики (ОЗДП) під гарантію США.

Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів.

Загальна сума платежу становила понад $1 млрд, в тому числі 1 мільярд доларів США погашення єврооблігацій і 7,355 млн доларів США процентних платежів.

Випуск ОЗДП під гарантію США номінальною сумою $1 млрд було здійснено у 2016 році із процентною ставкою 1,471% на рік.

Це останній з трьох випусків єврооблігацій під гарантію США, здійснених у 2014-2016 роках за ставкою менше 2% річних, перший з яких був погашений в травні 2019 року, а другий – в травні 2020 року.

«Ми вдячні нашим партнерам за суттєву підтримку державного бюджету та сприянню проведенню реформ в Україні. Наразі всі єврооблігації, випущені Україною під гарантію США протягом 2014-2016 років, погашено в повному обсязі. Ми сподіваємось на подальше продовження бюджетної підтримки з боку уряду США в майбутньому не тільки для успішного подолання наслідків коронавірусної інфекції, але і для підтримки реформ та відновлення сталого економічного зростання», - прокоментував Юрій Буца, урядовий уповноважений з питань управління державним боргом.

 

Джерело: вебсайт Міністерства фінансів України


Теги: | державний борг | бюджет | єврооблігації | гарантії | США |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.