Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Мінфін розповів, скільки надано кредитів бізнесу під портфельні гарантії


16.03.2021 15:38

Станом на 15 березня за державними гарантіями на портфельній основі банками видано 69 кредитів бізнесу на 169 млн грн.

За даними Мінфіну, при цьому зобов’язання за основним боргом, що частково забезпечені держаними гарантіями на портфельній основі, становили 78,44 млн грн, передає FinClub.

Нагадаємо, в урядовій програмі з надання кредитних держгарантій мікро-, малому та середньому бізнесу на портфельної основі наразі беруть участь 11 банків, серед яких 4 державні.

Найбільше кредитів видав державний ПриватБанк – 59 або 9% на суму 72 млн грн. Найбільше (63%) кредитів надано у сфері оптової та роздрібної торгівлі та ремонту автотранспорту.

Серед регіонів за сумою виданих кредитів по програмі лідирують Одеська та Дніпропетровська області - 42 та 35 млн грн відповідно.

У лютому 4 банки почали укладати кредитні договори та надавати кредитування МСП у рамках таких портфелів кредитів.

Метою урядової програми з надання держгарантій на портфельній основі є підтримка мікро-, малого та середнього бізнесу через спрощення доступу до банківського фінансування.

У рамках цієї програми державний Укрексімбанк діє як агент уряду та безпосередній банк-кредитор.

Під портфельні гарантії з держбюджету торік було виділено майже 4 млрд грн, а портфель таких кредитів може сягнути 7,8 млрд грн.

 

Джерело: FinClub


Теги: | кредит | бізнес | гарантії |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.