Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Moody's підвищило рейтинг України до B3


15.06.2020 18:44

Міжнародне агентство Moody's 12 червня підвищило довгострокові рейтинги емітента та пріоритетних незабезпечених кредитів України з «Caa1» до рівня «B3».

Прогноз рейтингів «стабільний», повідомляє FinClub.

Основною причиною підвищення рейтингів до B3 є зменшення короткострокових викликів щодо фінансування України та гарантії, які надаються нещодавнім поліпшенням зовнішньої вразливості внаслідок оголошеної нової програми фінансування з Міжнародним валютним фондом.

Рішення про підвищення рейтингу також відображає сподівання Moody's, що нова програма МВФ допоможе домогтися прогресу реформ, досягнутих за останні роки.

Moody's також підтвердило рейтинг незахищеного рейтингу Ca по єврооблігація на $3 млрд, які Україна продала в грудні 2013 року уряду Росії.

Стабільний прогноз рейтингу B3 врівноважує посилену макроекономічну стабільність країни та помірний рівень державного боргу проти поточних викликів уряду, покращену, хоча й досі підвищену, вразливість до зовнішніх потрясінь та політичних ризиків. Крім того, Moody's вважає, що перспективи реформ, необхідних для подальшого покращення кредитного профілю України, погіршуються, оскільки влада зосереджується на реагуванні на тиск, що виникає внаслідок спалаху коронавірусу.

Довгострокові рейтинги в іноземній валюті і депозитах були підвищені до B2 з B3 та Caa1 від Caa2 відповідно, тоді як короткострокові - на рівні NP.

Moody's підняло країнову стелю в місцевій валюті з «B3» до «B2».

 

Джерело: FinClub


Теги: | Moody's | рейтинг | економіка | МВФ |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.