Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

МВФ готовий повернутися до обговорення співпраці з Україною після виборів


24.05.2019 12:31

Міжнародний валютний фонд очікує парламентських виборів і формування нового уряду в Україні для обговорення подальшої співпраці, проте його місія наразі проводить конструктивні дискусії в Києві про останні події та економічну політику, повідомив офіційний представник фонду Джеррі Райс.

"Тільки-но уряд буде сформовано після виборів, ми готові повернутися до обговорення нашої подальшої співпраці", - сказав він під час брифінгу в МВФ 23 травня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Райс відмовився коментувати можливий вплив рішення про розпуск парламенту та заяву про відставку уряду на поточну програму співпраці фонду з Україною stand-by, пославшись на те, що МВФ не коментує політичні події в жодній країні.

"І ще раз, просто для того, щоб повторити: тільки-но новий уряд буде сформовано після виборів, ми готові повернутися й обговорити наше подальше співробітництво з Україною. Як ви знаєте, МВФ останніми роками підтримує тісні партнерські відносини з Україною і, як я вже сказав, ми й надалі обговорюватимемо цю подальшу співпрацю після виборів", - наголосив представник фонду.

Як повідомлялося, місія МВФ прибула до Києва 20 травня для оцінювання виконання поточної програми співпраці з Україною за програмою stand-by і консультацій за IV статтею статуту МВФ і розпочала зустрічі 21 травня.

У ЗМІ 22 травня з'явилися повідомлення про нібито дострокове згортання місії, проте в представництві МВФ агентству "Інтерфакс-Україна" заявили, що експерти фонду продовжують свої зустрічі з владою. Згідно з даними агентства, рішення Зеленського про розпуск ВР і заява про відставку прем'єра справді створили проблему для роботи місії, проте вона залишається в Києві.

Раніше голова представництва фонду в Україні Йоста Люнгман зазначав, що місія планує працювати в Україні два тижні. Серед основних проблемних питань він відзначив ухвалення нової редакції закону про відповідальність за незаконне збагачення після скасування попередньої Конституційним Судом у лютому цього року.

Нову програму співпраці між Україною та МВФ у рамках механізму stand-by було затверджено 19 грудня 2018 року. Обсяг 14-місячної програми еквівалентний SDR2,8 млрд, або близько $3,9 млрд. При цьому SDR1 млрд (майже $1,4 млрд) надано відразу, тоді як решту коштів виділятимуть за підсумками піврічних переглядів програми в 2019 році.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | МВФ | вибори | Верховна Рада |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.