Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Нацбанк не зміг досягти інфляційної мети в 2018 році, але створив заділ на майбутнє


01.03.2019 13:30

Рада Національного банку на засіданні 26 лютого заслухала звіт правління НБУ про виконання Основних засад грошово-кредитної політики в 2018 році.

За результатами засідання Рада НБУ схвалила відповідну оцінку діяльності правління та рекомендації правлінню і уряду України.

«Рада визнала, що діяльність правління по виконанню Основних принципів грошово-кредитної політики в 2018 році не привела до досягнення кількісної цілі щодо інфляції, однак створила передумови для її досягнення в майбутньому, а саме повернення інфляції до верхньої межі цільового діапазону в першому кварталі 2020 року», - повідомилив Раді НБУ.

Згідно зі звітом правління про проведення грошово-кредитної політики в 2018 році, вибір на користь більш тривалого досягнення мети дозволив запобігти необгрунтованим втратам для економічного зростання.

Рада НБУ порадила правлінню вивчити умови і ризики переходу до циклу пом'якшення монетарної політики не тільки після початку зменшення прогнозних і фактичних рівнів інфляції, але і в умовах наявності чітких сигналів щодо зменшення базової інфляції та інфляційних очікувань.

«Рада відзначила, що активне сприяння монетарної політики економічному зростанню можливе лише при переході до циклу пом'якшення монетарних умов. У 2018 році правління застосовувало підхід балансування між необхідністю приведення інфляції до мети і мінімізації втрат економічного зростання від занадто жорсткої монетарної політики. Жорсткі монетарні умови протягом 2018 року дозволили Національному банку переломити інфляційні тенденції і стали однією з причин зміцнення обмінного курсу гривні. Гривня посилилася як в номінальному, так і в реальному вираженні», - повідомили в Раді НБУ.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | НБУ | інфляція |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.