Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Найбільший у світі суверенний фонд зафіксував рекордні збитки


17.08.2022 18:16

Суверенний фонд багатства Норвегії, який є найбільшим у світі державним фондом багатства, звітував про рекордні за час існування втрати через волатильність світових ринків.

Про це пише FinClub з посиланням на Financial Times.

Фонд у розмірі 1,2 трлн доларів зазнав збитків у 14,4%, що є еквівалентом 174 млрд доларів, у першій половині року через активний продаж активів у всіх секторах, крім енергетичного.

Протягом 2021 року фонд зріс на 14,5%, оскільки ринки різко зросли після відновлення економік у всьому світі.

«Ми є довгостроковими інвесторами, тому ми повинні терпіти такі коливання. Цього разу було незвичним те, що ми втратили гроші як в акціях, так і в облігаціях», — сказав виконавчий директор фонду Ніколай Танген.

Портфель акцій Norges Bank Investment Management особливо сильно постраждав у першому півріччі, втративши 17%. Батьківська компанія Facebook Meta зробила найбільший внесок у втрати NBIM на фондовому ринку в першому півріччі.

Суверенний фонд багатства, який володіє еквівалентом приблизно 1,5% кожної зареєстрованої на біржі компанії в світі, мав надходження в розмірі 36,8 млрд доларів у першій половині 2022 року. Нафтовий фонд був створений у 1996 році для інвестування доходів від нафтогазової промисловості Норвегії та розміщений у її центральному банку.

Нагадаємо, Фонд добробуту Гонконгу зазнав збитку в 55 мільярдів гонконгських доларів у першому кварталі, це еквівалентно $7 млрд.

 

Джерело: FinClub 


Теги: | біржа | світова економіка | Норвегія | інвестиції |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.