Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Найбагатші люди світу втратили за день $140 млрд через коронавірус


25.02.2020 17:44

24 лютого статки 500 найбагатших людей світу зменшились на $139 млрд через падіння індексів на фондових біржах на тлі побоювань, що коронавірус вдарить по світовій економіці.

В цей день індекси S&P 500 і Dow Jones за день знизилися більш ніж на 3%. Це стало найбільшим падінням з 2016 року, повідомляє Фінансовий клуб з посиланням на Bloomberg.

Найбільше втратили засновник Amazon Джефф Безос і глава компанії Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) Бернар Арно - по $4,8 млрд.

Виконавчий директор Zara і засновник компанії Inditex Амансіо Ортега втратив $4 млрд, засновник Facebook Марк Цукерберг - $3,48 млрд, а співзасновник Google Ларрі Пейдж - $2,7 млрд.

Також повідомляється, що обвал ринку особливо сильно вдарив по акціях операторів круїзних ліній: Carnival Corp., Royal Caribbean Cruises Ltd. і Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. Їх акції впали приблизно на 9%.

Нагадаємо, 24 лютого світові фондові ринки впали через коронавірус. Глобальне падіння котирувань викликала новина про нові осередки поширення коронавірусу за межами Китаю - в Італії, Південній Кореї та Японії.

Пасивність інвесторів у тому числі через китайський коронавірус також стала однією з причин низьких результатів останнього розміщення ОВДП.

МВФ вважає, що епідемія коронавірусу Covid-19 може негативно вплинути на зростання глобальної економіки в 2020 році, однак остаточного прогнозу поки що немає.

Народний банк Китаю знизив базову ставку кредитування для підтримки економіки, яка постраждала від спалаху коронавірусу.

Центробанк Китаю також знезаражуватиме гроші в рамках боротьби з епідемією нового коронавірусу Covid-19. 

Банк Китаю планує випустити до 14,25 млрд юанів (близько $2 млрд) спеціальних боргових облігацій для боротьби з коронавірусом.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | коронавірус | багатство | капітал |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.