Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Накопичувальний рівень пенсійної системи пропонується запроваджувати паралельно зі зниженням ЄСВ та ПДФО, - Офіс простих рішень


12.05.2021 14:12

Нова концепція накопичувального рівня пенсійної системи передбачає відрахування 2% зарплати співробітника на спеціальні небюджетні рахунки в Казначейство паралельно зі зниженням ЄСВ з 22% до 20%, податку на доходи фізичних осіб - з 18% до 16%.

Про це повідомив Офіс простих рішень та результатів з посиланням на представлений народним депутатам доопрацьований законопроект про накопичувальну пенсійну систему, передає «Інтерфакс-Україна».

"За нашими прогнозами, якщо до кінця цього року буде ухвалений відповідний законопроект, а також зміни до Податкового та інших кодексів, то вже наступного року можна буде розробити IТ-рішення і з 2023-го запустити накопичувальну систему", - зазначив офіс у середу, 12 травня, у Facebook.

Законопроект розроблено спільно з головою парламентського комітету з питань соціальної політики Галиною Третьяковою та Міністерством соціальної політики. Текст документа поки що не оприлюднено.

Як зазначив офіс, передбачається, що учасник системи зможе обрати авторизований банк чи пенсійний фонд, куди надходитимуть його кошти на зберігання. Регуляторами в цій сфері пропонується визначити Національний банк України та Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку.

"Увесь рух коштів учасник системи зможе контролювати через спеціальний електронний кабінет", - йдеться в повідомленні.

Передбачається, що накопичені кошти мають забезпечити людині довічну пенсію. Із них також можна буде отримати значну одноразову виплату в деяких випадках. Крім того, передбачається, що кошти можна буде успадкувати.

Водночас переходити до цієї системи пропонується поступово. "Тому перший час співіснуватиме і солідарна, і накопичувальна система", - додали в офісі.

 

Джерело:  «Інтерфакс-Україна»


Теги: | ЄСВ | ПДФО | пенсія | бюджет |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.