Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НАЗК та НКЦПФР розпочали співпрацю в оцінці ризиків та антикорупційній діяльності


21.05.2021 16:00

21 травня Олександр Новіков, голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), та Руслан Магомедов, голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), обговорили деталі спільного проєкту, який стартує вже цього місяця. 

Про це йдеться в повідомленні на сайті НКЦПФР.

Мова йде про пілотний проєкт щодо навчання та консультацій з оцінки ризиків, напрацювання дієвої антикорупційної програми, а також тестування концепції нової  методології управління корупційними ризиками.

Реалізація проєкту передбачає:

  • «дружній аудит» роботи із запобігання корупції;
  • оцінку корупційних ризиків у діяльності НКЦПФР та розробку заходів з їх усунення або мінімізації;
  • створення ризик-реєстру органу.

Результати проєкту ляжуть в основу нової антикорупційної політики Комісії, а кращі практики – в основу рекомендацій для інших державних органів.

«Ми цінуємо проактивну позицію Національної комісії з цінних паперів, яка ініціювала цей проєкт. Ми підтримуємо організації, які виявляють бажання впроваджувати найкращі практики та механізми виявлення й управління корупційними ризиками. НАЗК готове допомогти як консультуванням, так і практичною роботою з реальними результатами. Також ми сподіваємося, що цей проєкт продовжить позитивну практику співпраці з іншими органами влади»,  –  зазначив голова НАЗК Олександр Новіков під час зустрічі.

«Напрямок виявлення та управління корупційними ризиками є вкрай важливим у нашій роботі і наразі ми з колегами розпочинаємо новий проєкт, на який покладаємо великі сподівання. Маємо надію, що спільними зусиллями ми розробимо ефективну та сучасну антикорупційну модель та систему оцінки таких ризиків», – зауважив голова НКЦПФР Руслан Магомедов.

Проєкт з НКЦПФР вже другий, який реалізує НАЗК спільно з держорганами. У квітні стартувала робота над оцінкою ризиків у Пенсійному фонді, було узгоджено дорожню карту та розподілено етапи реалізації. Обидва проєкти розраховані на 6 місяців. Про перші результати можна буде дізнатися на ресурсах НАЗК.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | НАЗК | НКЦПФР | коррупція |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.