Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НБУ погіршив оцінку економіки України


01.02.2019 11:16

Національний банк України (НБУ) погіршив оцінку зростання реального валового внутрішнього продукту (ВВП) за підсумками 2018 року до 3,3% з 3,4%. Про це повідомляється на веб-сайті Нацбанку.

Водночас прогноз зростання економіки в наступні два роки залишився незмінним - 2,5% і 2,9% відповідно.

"Як і раніше прогнозувалося, зростання реального ВВП у 2019 році сповільниться до 2,5%. Це пов'язано з жорсткою монетарною політикою, необхідною для зниження інфляції до мети, і стриманою фіскальною політикою, обумовленою погашенням значних обсягів державного боргу цього року", - пояснює центробанк.

Додатковими факторами уповільнення економіки виступають зниження врожаю зернових після рекорду в 2018 році, а також поступове уповільнення глобальної економіки і обсягів світової торгівлі, зокрема через вплив протекціоністських заходів у світі.

Ключовим двигуном економічного зростання залишиться приватне споживання завдяки подальшому збільшенню реальних доходів населення - заробітних плат, пенсійних виплат, а також грошових переказів з-за кордону.

За оцінками НБУ, з 2019 року реальний ріст економіки почне прискорюватися: до 2,9% в 2020 році і 3,7% в 2021 році.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | НБУ | ВВП |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.