Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НБУ повідомив, коли очікує пік кризи


20.05.2020 15:14

За оцінками Національного банку, піком економічної кризи в Україні буде другий квартал поточного року.

Про це йдеться в повідомленні НБУ.

Відзначається, що одним із наслідків пандемії коронавірусу є збільшення безробіття в усьому світі.

В Україні стан ринку праці об'єктивно погіршився: підприємства скорочують штати, деякі - відправляють людей у ​​неоплачувані відпустки. Кількість вакансій на сайтах працевлаштування у всіх секторах залишається істотно нижчою, ніж було до кризи.

"За оцінками Національного банку, піком економічної кризи в Україні буде саме другий квартал. Скасування карантину, ймовірно, відбудеться до кінця червня, а це означає, що ділова активність незабаром пожвавиться. Разом з цим слід очікувати і пожвавлення на ринку праці", - йдеться в повідомленні.

В НБУ повідомляють, що вже в 2021 році рівень безробіття, ймовірно, повернеться на докризові показники.

За оцінками Нацбанку, український ринок праці має п'ять ключових викликів, ігноруючи які, можна поставити під сумнів довгостроковий розвиток економіки: низька продуктивність праці; невідповідність навичок робочої сили вимогам роботодавців; міграція; низький рівень участі в робочій силі (наприклад, через недостатнє залучення жінок в порівнянні з іншими країнами), а також старіння і скорочення населення.

Джерело: вебсайт НБУ


Теги: | криза | економіка | коронавірус | НБУ |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.