Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НБУ прогнозує жорсткий макроекономічний сценарій без програми МВФ


10.04.2020 15:35

Національний банк України (НБУ) прогнозує жорсткий макроекономічний сценарій без укладення нової програми розширеного фінансування з Міжнародним валютним фондом (МВФ), зокрема з точки зору падіння ВВП, повідомляє регулятор у Facebook.

"Національний банк презентує оновлений макропрогноз 23 квітня. Ми очікуємо, що за умови укладення програми співпраці з МВФ Україна не повторить сценарію 2009 року, коли вона була в лідерах за показниками падіння ВВП… Водночас макроекономічні сценарії без програми з МВФ є достатньо жорсткими", - заявило правління центробанку під час онлайн-зустрічі з членами American Chamber Commerce in Ukraine в четвер, передає Інтерфакс-Україна.

Крім того, члени правління регулятора наголосили: завдяки реформам попередніх років економіка країни більш збалансована і підготовлена до кризи. Водночас Україна не так сильно залежить від міжнародного туризму і виробничих ланцюгів, як багато інших країн.

Вони також додали, що криза здешевила для країни імпорт енергоносіїв, тоді як попит на товари українського експорту, насамперед продовольчі, знизився незначно.

Під час онлайн-зустрічі члени правління центробанку запевнили про готовність гнучко вводити вимоги нового "антивідмивного закону", який набуває чинності з 28 квітня.

"Загалом цей закон вкрай потрібен. Він комплексно вирішує два питання: перше - впровадження ризик-орієнтованого підходу в банках, друге - можливість віддаленої ідентифікації", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Нацбанк зазначав, що Україна поступово просувається до підписання нової програми розширеного фінансування з МВФ. Уточнювалося, що для виконання умов отримання програми залишилося ухвалити законопроект №2571-д "Про вдосконалення деяких механізмів банківської діяльності" у другому читанні та зміни до держбюджету - 2020.

Водночас до "банківського" законопроекту №2571-д народні депутати внесли більше ніж 16 тис. поправок, що, на думку голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, є спробою затягнути його ухвалення.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | НБУ | МВФ | ВВП | коронавірус |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.