Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НБУ шукає нових керуючих активами 16-ти банків


17.04.2019 11:41

Національний банк шукає нових керуючих активами 16-ти банків, активи яких перебувають під його контролем, і готовий забезпечити ефективний та прозорий механізм проведення конкурсів з відбору керуючих.

Про це повідомив начальник відділу по роботі з керуючими НБУ Володимир Труш під час виступу на круглому столі на тему "Управління активами банків, процедуру ліквідації яких розпочато до 22.09.2012", проведеному в Національному банку 15-16 квітня. Круглий стіл зібрав півсотні учасників ринку управління активами і борговими зобов'язаннями і представників профільних асоціацій.

Національний банк до вступу в силу закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» 22 вересня 2012 року прийняв рішення про відкликання банківських ліцензій та ліквідацію 16-ти банків. Балансова вартість їх активів складає близько 11 млрд гривень.

Згідно із законом, якщо на момент закінчення терміну ліквідації залишилися непроданими активи цих банків, ліквідатор передає їх в управління визначеній Національним банком юридичній особі - керуючому. За вимогами НБУ, керуючим може бути юридична особа, яка здійснює професійну діяльність з надання аудиторських, юридичних, консалтингових або фінансових послуг, не менше трьох років веде беззбиткову діяльність. Також претендент не повинен мати заборгованості перед бюджетом.

Національний банк визначатиме керуючого за результатами прозорого конкурсу, умовами якого є: строк діяльності і ділова репутація; наявність кваліфікованих фахівців, що мають досвід роботи з управління активами; відсутність конфлікту інтересів з банком і Національним банком; наявність відповідного технічного забезпечення і умов роботи з документами (приміщення для зберігання документів, достатність ресурсів і т.д.).

Процес вибору переможця буде прозорим, зрозумілим і публічним. Конкурси проводитимуться через електронну систему комерційних закупівель Rialto.

Буде проведено два етапи відбору - за кваліфікаційними вимогами і найбільш економічно прийнятною пропозицією. З переможцями конкурсів будуть укладені договори про передачу в управління непроданих активів за зразком, затвердженим Національним банком.

 

Джерело: Stockworld


Теги: | НБУ | активи | управління активами |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.