Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР дозволить профучасникам працювати за межами України


11.04.2012 15:10

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила проект рішення «Про затвердження Порядку надання погодження на створення професійним учасником фондового ринку відокремленого підрозділу за межами України». Відповідне рішення було прийнято на засіданні Комісії, що відбулося 10 квітня 2012 року.

«Як ми і анонсували раніше, Комісія робить перший крок до регламентування створення вітчизняними фондовими компаніями (брокерами, інвестиційними фондами, торговцями цінних паперів) своїх філій за кордоном, - зауважує Олексій Тарасенко, Член НКЦПФР. - Сподіваємось, що таке відкриття представництв буде сприяти розширенню бази інвесторів та інтеграції вітчизняного ринку цінних паперів та зарубіжних ринків».

Даним порядком, зокрема, передбачаються умови, за яких регулятор надаватиме профучаснику погодження на створення відокремленого підрозділу за межами України. Серед таких, наприклад, беззбитковість компанії протягом останнього звітного року, а також умови, що дозволять забезпечити функціонування підрозділу, тобто необхідність кваліфікованих спеціалістів тощо. Крім того, документ визначає порядок подання та перелік документів, що потрібні для отримання такого погодження, інші технічні вимоги з боку Комісії, та особливості припинення діяльності профучасника за межами України.

Найближчим часом документ буде оприлюднено на сайті Комісії, де усі зацікавлені зможуть залишити свої коментарі та побажання, які будуть розглянуті та враховані розробниками регуляторного акту в подальшій роботі над Порядком.


Теги: | НКЦПФР | професійні участники | ринок фінансових послуг | філії закордоном |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.