Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР фіналізувала роботу над Порядком, що урегулює створення відокремленого підрозділу профучасників за межами України


13.11.2012 10:47

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) насвоєму плановому засіданні, що відбулося 6 листопада 2012 року,затвердила Порядок надання погодження на створення професійнимучасником фондового ринку відокремленого підрозділу за межами України.

«Комісія закінчує процедуру підготовки документу, який регламентуватиме створення вітчизняними фондовими компаніями (брокерами, інвестиційними фондами, торговцями) своїх філій за межами України. Ми готували Порядок у тісній взаємодії з учасниками ринку, тому маємо надію, що відповідні нововведення дадуть змогу залучати нових інвесторів до цих компаній, а також сприятимуть інтеграції вітчизняного та іноземних фондових ринків», - прокоментував новацію Олексій Тарасенко, Член НКЦПФР.

Загалом, відповідний документ прописує умови, за яких Комісія надаватиме компаніям погодження на створення відокремленого підрозділу за межами України. Передбачається, що від компанії вимагатимуться дані щодо забезпечення умов, які дозволять даному підрозділу провадити діяльність. Також Порядок визначає перелік документів, які необхідні для отримання такого погодження, технічні вимоги до компанії, а також особливості ліквідації відповідного підрозділу.

«Крім того, зазначу, що компанія, яка працюватиме за кордоном, має не лише виконувати норми, що передбачені цим документом, а й керуватися законодавством країни, у якій провадитиме діяльність такий підрозділ», - додав пан Тарасенко.

Наразі документ вже направлено до Міністерства юстиції України для проходження обов'язкової процедури державної реєстрації. Даний Порядок набуває чинності з дня його офіційного опублікування.


Теги: | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.