Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР обговорила з учасниками ринку стратегічні питання щодо корпоративних конфліктів на фондовому ринку та захисту прав інвесторів


03.02.2012 10:42

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) обговорила з учасниками ринку стратегічні питання щодо корпоративних конфліктів на фондовому ринку та захисту прав інвесторів в рамках проведення чергового засідання Стратегічної групи, що відбулося 2 лютого 2012 року.

Окрім Комісії, на зустрічі були присутні ключові учасники фондового ринку країни: саморегулівні організаціі, які представляли УАІБ та ПАРД, провідні біржі (ПФТС та «Українська Біржа»), ключові інвестиційні компанії, вітчизняні депозитарії тощо.

Відкриваючи засідання, Дмитро Тевелєв, голова НКЦПФР, зауважив, що захист прав інвесторів та вирішення на законодавчому рівні корпоративних конфліктів – це стратегічне завдання Комісії, вирішенню якого сьогодні приділяється чимало уваги. Окремим напрямом цієї роботи є формування законодавчої бази, яка відповідала б потребам ринку та була б високоефективною.

Учасники засідання представили колегам та керівникам НКЦПФР свої напрацювання в сфері законодавчого регулювання фондового ринку та запропонували можливі варіанти покращення нормативної бази. Зокрема, чимало питань стосувалися повідомлень акціонерів щодо загальних зборів. Аби сформувати найбільш ефективний підхід до вирішення даного питання та задовольнити потребу кожного інвестора та акціонера, представники ринку висловили своє бачення та можливі варіанти вдосконалення законодавства в цьому напрямку.

«На даний момент оптимальним вирішенням цієї задачі є залучення до процесу формування законодавчої бази усіх учасників ринку, аби створити таку процедуру, що відповідала б сьогоднішнім реаліям та була покликана захищати інвесторів та акціонерів. Найкращим вирішенням цих питань, безумовно, є злагоджена робота і ринку, і регулятора», - підвів підсумки зустрічі Максим Лібанов, директор Департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства.
 


Теги: | НКЦПФР | корпоративні конфлікти | права інвесторів | учасники фондового ринку |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.