Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР оптимізує подачу звітності управителями іпотечним покриттям


02.08.2012 14:34

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила проект рішення «Про затвердження Положення про порядок складання та подання адміністративних даних щодо діяльності управителями іпотечним покриттям». Відповідна резолюція була прийнята на плановому засіданні регулятора 31 липня 2012 року.

«На сьогодні професійні учасники фондового ринку відповідно до законодавства надають до Комісії регулярні адміністративні дані на папері та електронних носіях, - дискетах, дисках. Такий формат подання викликає ряд незручностей - надходження звітності за допомогою поштового зв’язку займає тривалий час, великий об’єм матеріалів, незручність обробки звітності у паперовій формі тощо. Це додає незручностей не тільки регулятору, але й самим професійним учасникам, - коментує Костянтин Кривенко, Член Комісії. - Саме з метою уникнення зазначених складностей, а також дублювання інформації, й був розроблений цей документ. Ми значно спростили процедуру складання звітності учасниками ринку, зменшили обсяг інформації, що подається до регулятора, усунули дублювання».

Як зауважив пан Кривенко, дана ініціатива спрямована на удосконалення системи подання звітності до Комісії в електронній формі у вигляді електронних документів з використанням системи електронного документообігу відповідно до опису розділів та схем XML-файлів та є черговим кроком до створення системи моніторингу фондового ринку.

Найближчим часом документ буде передано для погодження до профільних міністерств і відомств, а також розміщено на офіційному сайті Комісії, де громадськість матиме змогу ознайомитися з проектом.

Цим рішенням регулятор завершує роботу з модернізації системи звітності на ринку цінних паперів. Нагадаємо, що в рамках реалізації концепції системи моніторингу фондового ринку Комісія провела реформування системи звітності на фондовому ринку, спрямоване на оптимізацію, спрощення та мобільність подачі даних до Комісії. Так, протягом поточного року НКЦПФР вже схвалила низку рішень, які спрямовані на вдосконалення системи подачі звітності біржами, зберігачами, депозитаріями, реєстраторами цінних паперів, а також торговцями цінними паперами.

Звертаємо увагу на те, що це рішення набирає чинності 1 січня 2013 року.

 

 

Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 2553
 


Теги: | НКЦПФР | електронний документообіг | XML-файли | |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.