Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР підбила підсумки перевірок СРО


03.07.2012 10:36

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) підбила підсумки перевірки саморегулівних організацій (СРО), що об'єднують професійних учасників фондового ринку - АУФТ (Асоціації «Українські фондові торговці»), УАІБ («Українскьої асоціації інвестиційного бізнесу») та ПАРД («Професійної асоціації реєстраторів та депозитаріїв»).

«Головним результатом планових перевірок саморегулівних організацій є отримання НКЦПФР повної інформації та комплексного бачення діяльності цих інституцій, - зауважив Євген Воропаєв, Член НКЦПФР, який курує напрям контрольно-ревізійної діяльності регулятора. - Серед висновків, які ми винесли з цієї роботи, передусім, розуміння необхідності й напрямків вдосконалення нормативної бази, що регулює функціонування СРО, та потреби у підвищенні взаємодії регулятора із зазначеними організаціями».

За результатами перевірки були виявлені порушення у діяльності всіх трьох СРО, наразі провадження у справах триває. Водночас, левова частка порушень стосується невідповідності окремих положень внутрішніх документів саморегулівних організацій чинному законодавству. «Сподіваюсь, що ті зауваження, які ми маємо до роботи СРО, будуть виправлені в робочому порядку», - додав Член Комісії.

Нагадаємо, що перевірка УАІБ та АУФТ розпочалась у березні поточного року, а ПАРД - у листопаді 2011 року.


Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 2553


Теги: | НКЦПФР | СРО | АУФТ | УАІБ | ПАРД |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.