Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР підписала Меморандуми з Центральним банком Вірменії та Комісією з фінансового ринку Республіки Молдова


30.05.2012 14:24

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) підписала Меморандум про взаєморозуміння з Центральним банком Вірменії, а також Меморандум про співробітництво з Комісією з фінансового ринку Республіки Молдова. Дані угоди були ухвалені в рамках XIV засідання Ради керівників державних органів з регулювання ринків цінних паперів держав-учасників СНД, що відбулося 23 - 24 травня 2012 року в м. Мінськ (Білорусь). На заході регулятор представляли Олексій Тарасенко, Член НКЦПФР, та Олена Величко, Радник Голови НКЦПФР з питань впровадження МСФЗ.

«Варто відзначити, що колеги, які представляли регулятори інших держав, висловили свою зацікавленість ринком цінних паперів України. Чимало запитань стосувалося законодавчих ініціатив Комісії, а також було присвячено розробці нормативної бази НКЦПФР. Зауважу, що Рада затвердила наші рекомендації щодо впровадження МСФЗ майже без зауважень. Протягом дводенного засідання ми мали змогу обговорити найважливіші проблемні питання розвитку ринку цінних паперів в сусідніх державах, а також зупинитися на ситуації у кожній країні. Зокрема, багато уваги було приділено сучасному стану фондового ринку СНД, а також захисту прав інвесторів як ключовому завданню кожної країни-учасника», - зазначив Олексій Тарасенко, голова делегації.

Меморандум, що було підписано з Центральним банком Вірменії, є декларацією про співпрацю, яка засвідчує наміри двох регуляторів взаємодіяти в межах компетенцій та продовжувати співпрацю державних органів у подальшому в частині розвитку фондових ринків країн та захисту прав інвесторів. Документ, який НКЦПФР підписала з Комісією з фінансового ринку Республіки Молдова, - це угода, що регулює повноваження сторін, згідно з якими регулятори надаватимуть один одному відповіді на інформаційні запити, отримуватимуть дані про правопорушення, обмінюватимуться досвідом щодо захисту прав інвесторів тощо.

Крім підписання угод з делегаціями Вірменії та Молдови, представники Комісії представили колегам порівняльний аналіз законодавства держав - учасниць СНД, що регулює питання сертифікації спеціалістів фондового ринку, а також презентували проект Рекомендацій з гармонізації законодавства щодо застосування Міжнародних стандартів фінансової звітності, які були успішно схвалені та рекомендовані для роботи в юрисдикціях регуляторів.

Також делегаціями активно обговорювався проект Рекомендацій, який розробила ФСФР (Федеральна служба з фінансових ринків) Російської Федерації за результатами порівняльного аналізу законодавства держав – учасниць СНД, що покликаний регулювати порядок здійснення пруденційного нагляду на ринку. Особлива увага була присвячена проекту Порівняльного аналізу законодавства держав - учасниць СНД, що регулює проблеми афілійованих осіб, який був розроблений Комісією з фінансового ринку Республіки Молдова. Подальше опрацювання даного документу та вироблення спільних підходів у цьому напрямку буде відображено в Рекомендаціях з гармонізації законодавства держав - учасниць СНД, що регулюють афілійованих осіб. Обидва документи плануються до розгляду на наступному засіданні Ради керівників у другий половині цього року.

Чергове засідання Ради керівників державних органів з регулювання ринків цінних паперів держав-учасників СНД відбудеться восени 2012 року; цього разу фахівців прийматиме Киргизька Республіка.

З матеріалами засідань Ради керівників можна ознайомитись на сайті НКЦПФР в розділі «Міжнародне співробітництво».

 


Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 2553


Теги: | НКЦПФР | Меморандум про співробітництво | захист прав інвесторів |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.