Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР: подачу звітності в новому форматі можна назвати успішною


18.01.2013 12:36

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) повідомляє про перші результати подачі звітності у відкритому форматі передачі даних eXtensible Markup Language (XML) регулятору від учасників фондового ринку із застосуванням системи електронного документообігу Комісії.

«Регулятор завжди намагається йти назустріч побажанням та очікуванням учасників ринку, тому ми й запровадили новітній електронний формат подачі звітності і вже маємо перші позитивні результати. Так, протягом першої половини січня 2013 року до Комісії було успішно подано 1866 звітів, переважно щоденні та нерегулярні дані від профучасників фондового ринку. Зокрема, свої дані направили 199 зберігачів, 125 торговців цінними паперами, 37 компанiй з управлiння активами, 16 реєстраторів, 9 організаторів торгівлі цінними паперами та 2 депозитарія. Отже, з впевненістю можна сказати, що ми вийшли на гідний результат роботи модернізованої системи електронного документообігу та отримали позитивні відгуки про нього від професійних учасників фондового ринку», - зазначив Костянтин Кривенко, Член НКЦПФР.

За словами пана Кривенка, ефективній подачі інформації учасниками ринку сприяло спільне тестування системи та обговорення й усунення неточностей, що виникали раніше. «Повне розуміння зручності та переваг нового формату як регулятором, так і ринком, безумовно, є запорукою ефективного функціонування електронного документообігу», - резюмував Член Комісії.

Нагадаємо, що ключовою новацією впровадження надходження адмінданих від профучасників є нівелювання дублювання інформації, що було основною незручністю, а також запровадження подачі звітності в електронному форматі в швидшому і зручнішому режимі.

Додамо, що подання звітності професійними учасниками фондового ринку до Комісії у новому форматі набрало чинності 1 січня 2013 року, що передбачає подачу усіх адміністративних даних та інформації регулятору лише у вигляді електронних документів в XML-форматі.


Теги: | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.