Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР попереджає інвесторів щодо ризиків інвестицій у Just2Trade Online Ltd


22.10.2019 13:05

В рамках моніторингу сумнівних фінансових проектів («скам-проекти»*), які обіцяють українцям швидкий і гарантований дохід, Комісія звертає увагу споживачів фінансових послуг на те, що останнім часом активізувався та стрімко популяризується новий скам-проект Just2Trade Online Ltd (https://just2trade.online/).

Даний проект є прикладом ребрендингу вже відпрацьованого скам-проекту WhoTrades (https://whotrades.com/feed), який своїми шахрайськими діями завдав шкоди інвесторам. Достатньо ввести в пошуковій системі «Google» назву компанії WhoTrades, щоб переконатись у недоброчесній шахрайській діяльності компанії та її прямому зв’язку з Just2Trade Online Ltd.

Права на обидві компанії безпосередньо належать російському холдингу «ФІНАМ» (https://www.finam.ru/), який має сумнівну репутацію форекс-кухні. Коли скам-проект WhoTrades остаточно втратив ділову репутацію, компанія «ФІНАМ» придбала американську брокерську компанію Just2Trade Online і продовжила під новим брендом свої шахрайські дії.

На сайті відеохостингу YouTube нескладно знайти відео записи торгівлі нібито у режимі “live” на трейдингових онлайн платформах Just2Trade Online Ltd та FinamTrade. На цих записах можна побачити недоброчесне виконання клієнтських ордерів «stop loss» та «take profit». Також в мережі можна знайти багато відгуків про безпідставне блокування клієнтських рахунків з великими депозитами.

Just2Trade Online Ltd не отримував від Комісії жодних ліцензій, необхідних для здійснення інвестиційної діяльності чи надання послуг з цінними паперами та іншими фінансовими інструментами на території України. Проте це не завадило Just2Trade Online Ltd розмістити на своїй інтернет сторінці інформацію про надання брокерських послуг на Українській Біржі (UE). Також Комісія не надавала компанії необхідних дозволів на розміщення реклами.

Комісія, в межах компетенції, здійснила необхідні дії. Зокрема, зверталась до представництва компанії Just2Trade Online Ltd із запитом про надання інформації стосовно легітимності (правомірності) її інвестиційної діяльності на території України, але відповідь на нього не надійшла.

Комісія повідомила правоохоронні органи України про потенційно протиправну діяльність Just2Trade Online Ltd на території нашої країни. У зв’язку з недосконалістю чинного законодавства організатори та учасники таких шахрайських проектів зазвичай впевнені, що уникнуть будь-якої відповідальності в Україні, тому і дозволяють собі ігнорувати запити державних органів. Законодавчі зміни, які дозволять забезпечити можливості захисту споживачів фінансових послуг та відповідальність на ринку відповідно до європейських стандартів, будуть внесені на розгляд Верховної Ради 9-го скликання.

Вкотре нагадуємо, що з метою захисту громадян – споживачів фінансових послуг НКЦПФР підготувала рекомендації «10 ознак фіктивності інвестиційного проекту», які оприлюднено за посиланням.

—–

* До скам-проектів Комісія відносить інвестиції в квазі ринок Форекс та проекти, які пропонують послуги з інвестування, але мають на меті лише незаконне заволодіння коштами інвесторів.

 

Джерело: веб-сайт НКЦПФР


Теги: | скам | інвестиції | форекс | шахрайство |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.