Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР повідомляє про динаміку реєстрації емісії цінних паперів за травень 2012 року


26.06.2012 09:28

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) підбила підсумки реєстрації емісії цінних паперів за травень поточного року.

Як стверджує Алла Папаіка, директор департаменту корпоративного управління і корпоративних фінансів НКЦПФР, у травні спостерігалась позитивна динаміка у реєстрації емісії облігацій, що ж стосується зареєстрованих випусків акцій, то в цьому сегменті фондовий ринок продемонстрував зменшення показників.

«У травні ми спостерігали позитивну динаміку в частині емісії облігацій: сума зареєстрованих випусків таких цінних паперів склала майже 5 млрд грн., що перевищило показник минулого місяця у сім разів, коли Комісія зареєструвала цей вид цінних паперів на суму 659 млн грн. Варто відзначити, що ми зареєстрували емісії облігацій п’яти залізниць України, а також низки банківських установ - це стало вагомою складовою у підсумках травня. Що стосується акцій, то в цьому сегменті ми констатуємо зменшення показників у зв’язку із загальним зниженням бізнес-активності, яке мало місце. У минулому місяці регулятор зареєстрував акції 15 підприємств на загальну суму 792 млн грн., тоді як у квітні цього року даний показник складав 7 млрд грн., коли емісію акцій здійснили кілька великих банківських установ», - зазначила пані Папаіка.

За підсумками травня серед основних підприємств, що зареєстрували випуски цінних паперів, переважали, як і раніше, банки, а також енергетичні та страхові компанії, підприємства аграрного сектору, залізниці, будівельні компанії та інші.


Теги: | НКЦПФР | емісія облігацій | емісія акцій | звіт регулятора за травень |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.