Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР провела зустріч з лондонською фондовою біржею (LSE)


11.06.2012 09:55

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) провела зустріч з Лондонською фондовою біржею (LSE). Даний захід відбувся 8 червня 2012 року в м. Києві. З боку Комісії на зустрічі були присутні Дмитро Тевелєв, Голова НКЦПФР, Анатолій Амелін, Олексій Тарасенко та Олег Мозговий, члени регулятора, делегацію LSE представляли Антонелла Амадеі, директор з розвитку глобального бізнесу, та Джон Едвардс, заступник директора з питань первинних ринків.

«Подібні заходи надзвичайно важливі для регулятора, оскільки Комісія зацікавлена в співпраці з учасниками світового фінансового ринку. Наразі ми маємо тісні зв’язки з біржами Гонконгу, Варшави, Москви тощо. Проте саме співробітництво з Лондонською біржею може дати нам нові можливості для розвитку. Чимало українських емітентів вже успішно працюють з LSE, але, впевнений, що не менша кількість цих учасників ринку хотіли б бути представлені на цій біржі. З боку регулятора ми зацікавлені у тому, аби контакт українських компаній з британськими інвесторами був ефективним та дієвим», - зазначив Дмитро Тевелєв, Голова НКЦПФР.

Антонелла Амадеі зазначила, що Лондонська біржа націлена на підтримку українського фондового ринку, а також готова сприяти у його подальшому розвитку. За словами пані Амадеі, пріоритетним напрямком для LSE сьогодні є налагодження контакту між лондонським інвестиційним товариством та українським ринком. Лондонська біржа зацікавлена у плідному та довготривалому співробітництві та має на меті створити глобальне фондове вікно для країн, що розвиваються.
Як зауважив Олексій Тарасенко, Член Комісії, співробітництво з Лондонською біржею для Комісії – не лише бізнес-інтерес, а можливість більш тісної співпраці на законодавчому рівні, що дозволить наблизити вітчизняне законодавство до європейських норм. Крім того, за словами пана Тарасенко, саме вихід іноземних цінних паперів на український ринок - одне з найважливіших питань для регулятора на сьогоднішній день.

«Ми маємо надію, що документ, який регулюватиме подвійний лістинг, буде прийнято вже восени цього року, і тоді ж ми побачимо перші прецеденти. Крім того, ми спостерігаємо значний інтерес і до українських цінних паперів з боку іноземних ринків. Переконаний, що у даному напрямку найважливішою задачею є створення комфортних умов для іноземних інвесторів, і Комісія й надалі серйозно працюватиме у цьому напрямку. Варто зазначити, що для нас цікава не тільки можливість виходу на Лондонську біржу українських емітентів, але й залучення іноземних цінних паперів до України. Для нас є ключовим завданням дати можливість вітчизняним учасникам ринку вийти за межі України та представити себе, оскільки, переконаний, що потенціал українського фондового ринку ще не повністю розкритий», - стверджує Анатолій Амелін, Член НКЦПФР.

«Захід, що відбувся – це перший крок до подальшого ефективного співробітництва. Зустріч Зі свого боку, Комісія готова будь-якого обміну даними з LSE. Зараз ми плануємо обмінятись конкретними пропозиціями щодо подальшої роботи», - прокоментував результати зустріч пан Тевелєв.


Теги: | НКЦПФР | LSE | подвійний лістинг | інвенстори | фондовий ринок |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.