Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР розпочинає активну роботу із приведення діяльності акціонерних товариств до норм законодавства


20.03.2013 17:02

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) стає до активних дій в частині роботи із приведення діяльності емітентів у відповідність до «Закону про акціонерні товариства».

«Наразі ми підійшли до останнього анонсованого етапу роботи із приведення діяльності акціонерних товариств до норм законодавства, яку розпочали ще у 2010 - 2011 роках, а саме до призупинення обігу акцій порушників. На останньому засіданні регулятора, що відбулося 19 березня 2013 року, члени Комісії прийняли низку рішень щодо зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів певних емітентів. Відповідне обмеження стосується лише закріплення в депозитарній системі переходів прав власності на акції, водночас дозволяє товариствам проводити загальні збори та приймати необхідні для функціонування рішення», - зазначає Євген Воропаєв, Член НКЦПФР, відповідальний за даний вектор діяльності Комісії.

Так, регулятор схвалив рішення щодо зупинення внесення змін до систем реєстрів власників іменних цінних паперів та до систем депозитарного обліку цінних паперів у відношенні таких емітентів: ВАТ «Саратський райагропостач», ВАТ «Татарбунарська сукняна фабрика», ВАТ «Насінницький радгосп «Перше Травня», ВАТ «ОКЗ», ВАТ «ОДБК», ВАТ «Октябрський», ВАТ «Весело-кутський комбінат хлібопродуктів», ВАТ «Буяликський комбінат хлібопродуктів» та ВАТ «Коростенський щебеневий завод». Зауважимо, що рішення про зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів емітентів прийняті Комісією на строк до усунення порушення.

Загалом, за очікуваннями фахівців регулятора, протягом поточного року може бути прийняли близько 5 тисяч відповідних рішень.

«Зважаючи на те, що згідно до Закону України про систему депозитарного обліку цінних паперів, облік всіх цінних паперів вітчизняних емітентів має бути систематизований, і реєстри цінних паперів повинні бути передані до Центрального депозитарію до жовтня 2013 року, ми маємо надію, що інтенсифікація роботи у цьому напрямі сприятиме не тільки дотриманню законодавства, а й точності та чіткості цієї системи і, найголовніше, недопущенню порушення прав акціонерів», - резюмує Член Комісії.


Теги: | НКЦПФР | акціонерні товариства |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.