Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР розробила законопроект, що удосконалить систему ліцензування та нагляду за діяльністю професійних учасників фондового ринку


15.08.2012 15:24

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) розробила проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення функціонування фондового ринку», який має на меті удосконалити систему ліцензування та нагляду за діяльністю професійних учасників ринку цінних паперів. Відповідне рішення було прийнято на черговому засіданні регулятора, що відбулося 14 серпня 2012 року.

«Варто відзначити, що даний документ було розроблено на виконання доручення Президента, де йдеться про необхідність запровадити обов’язкове підтвердження аудиторського висновку вітчизняним аудитором, якщо такий документ надається компанією, засновником якої є іноземна юридична особа. Крім того, доручення удосконалить норми законодавства щодо ліцензування профучасників. Так, передбачається визначення єдиного переліку документів, що надаватимуться для отримання ліцензії, а також встановлення її строків видачі Комісією. Ми сподіваємось, що даний законопроект дозволить регулятору покращити систему ліцензування та зробити нагляд за профучасниками більш ефективним», - відзначив Максим Лібанов, директор департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства НКЦПФР.

Планується, що документ внесе зміни до Законів України «Про цінні папери та фондовий ринок» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства про цінні папери».

Найближчим часом проект закону буде оприлюднено на офіційному сайті НКЦПФР, де всі бажаючі зможуть з ним ознайомитися, а також направлено до профільних міністерств і відомств на погодження.

 

Контакти:
Пресс-служба Комісії
Інна Бабіч
тел. (044) 254 23 77
 


Теги: | цінні папери | НКЦПФР | професійні учасники | система ліцензування |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.