Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР взяла участь у регіональному семінарі для регуляторів ринків цінних паперів


23.02.2012 08:42

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) взяла участь у регіональному семінарі для регуляторів ринків цінних паперів, що відбувся у м. Скоп’є, Македонія. Комісію на заході представляв Олег Мозговий, Член НКЦПФР, та Ірина Чірікалова, начальник відділу міжнародної співпраці. У семінарі також взяли участь представники керівної та експертної ланок з регуляторів ринків цінних паперів Словенії, Сербії, Боснії та Герцеговини, Румунії, Чорногорії, Великобританії, Німеччини, Нідерландів, Вірменії, Молдови.

“Основною метою організації такої зустрічі була можливість ознайомити учасників із станом розвитку ринків та останніми тенденціями регіонального співробітництва та досягти домовленостей щодо посилення вже існуючої співпраці в частині укладання двосторонніх угод про взаєморозуміння. Завдяки проведенню подібних зустрічей ми розуміємо, що такі важливі напрями як захист прав інвесторів, подолання фінансової кризи, діяльність рейтингових агенств, вимоги до ринків деривативів - це ті питання, що турбують не лише український регулятор, адже вони є ключовими для усіх країн”, - зазначив пан Мозговий.

Загалом, за підсумками заходу було досягнуто домовленості щодо посилення співробітництва між країнами, які взяли участь у семінарі, а також з представниками IOSCO (Міжнародної організації комісій з цінних паперів; орган, що встановлює стандарти з регулювання ринків цінних паперів, члени якого регулюють понад 95 % від світових ринків капіталу у більш ніж 100 країнах).

Нагадаємо, що НКЦПФР має низку міжнародних угод з регуляторами ринків цінних паперів інших країн, а також з міжнародними галузевими організаціями, серед яких IOSCO, Рада керівників державних органів з регулювання ринків цінних паперів держав-учасниць СНД та ін.

Даний захід було організовано за сприяння Комісії з цінних паперів та біржі Республіки Македонія, а також Проекту «Партнерство заради фінансової стабільності» (Partners for Financial Stability), USAID, та за підтримки Проекту FINREP, USAID, що надає постійну підтримку для участі представників Комісії у заходах, які спрямовані на впровадження світових стандартів на фондовому ринку.


Теги: | НКЦПФР | USAID | діяльність регулятора | права інвесторів | Проект FINREP |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.