Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР схвалила Концепцію консолідованого нагляду за діяльністю учасників небанківських фінансових груп


12.06.2012 10:58

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила Концепцію консолідованого нагляду за діяльністю учасників небанківських фінансових груп на черговому засіданні регулятора, яке відбулося 7 червня 2012 року.

«Зауважу, що нагляд на консолідованій основі - це нагляд за фінансовими групами з метою забезпечення стабільності фінансової системи та обмеження ризиків, на які наражається фінансова установа внаслідок участі у фінансовій групі, шляхом регулювання, моніторингу та контролю ризиків фінансової групи. Розроблена Концепція має встановити основні методи та заходи, які будуть використовуватись регулятором, небанківськими фінансовими групами та їх відповідальними особами задля мінімізації ризиків діяльності учасників фінансового сектору економіки України», - пояснює Костянтин Кривенко, Член НКЦПФР.

Першими етапами впровадження Концепції, за словами пана Кривенко, є розробка Комісією вимог стосовно порядку визначення та призначення уповноваженої особи небанківської фінансової групи. Крім того, передбачається встановити порядки подання необхідної звітності та інформації про діяльність небанківської фінансової групи та встановлення вимог до запровадження уповноваженою особою цієї групи внутрішньо групових систем обліку, аудиту, контролю, інформаційних систем діяльності учасників групи, а також мінімізації ризиків їх діяльності тощо. Зокрема, планується розробка рекомендацій, що покликані удосконалити систему корпоративного управління та управління ризиками таких учасників.

В тому числі, регулятор передбачає, що концепція дасть можливість створити у небанківських фінансових групах адекватні особливості правовідносин облікових процедур та інформаційні системи, що необхідні для забезпечення виконання вимог консолідованого та субконсолідованого нагляду, удосконалити вимоги стосовно регулятивного капіталу таких груп та їх окремих учасників.

Загалом, розроблена концепція дозволить мінімізувати ризики провадження професійної діяльності на фондовому ринку особами, які є учасниками небанківських фінансових груп разом з підвищенням якості захисту прав та законних інтересів інвесторів та контрагентів таких осіб.


Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 2553


Теги: | НКЦПФР | небанківські фінансові групи | фінансова система | 0 |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.