Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР схвалила Положення про граничний розмір витрат, пов’язаних із здійсненням недержавного пенсійного забезпечення


31.07.2012 11:02

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила спільне з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Положення про граничний розмір витрат, пов’язаних із здійсненням недержавного пенсійного забезпечення. Відповідне рішення було прийнято на плановому засіданні регулятора 24 липня 2012 року.

«Розуміючи, що наразі необхідно знижувати тиск на активи пенсійних фондів, ми з колегами з Нацкомфінпослуг розробили спільне Положення про граничний розмір витрат, пов’язаних із здійсненням недержавного пенсійного забезпечення, та майже у півтора рази скоротили граничний розмір витрат на оплату послуг професійного адміністратора, зберігача та оплату винагороди за надання послуг з управління активами пенсійного фонду, - зауважив Олексій Тарасенко, Член НКЦПФР. – Зазначу, що ми дуже зважено підійшли до підрахунку даного показника, врахувавши і нинішній рівень інфляції, і середню прибутковість роботи пенсійних фондів».

За словами пана Тарасенка, раніше цей показник складав 10 %, тепер річний граничний розмір витрат, що відшкодовуються за рахунок пенсійних активів, встановлюється у відсотках від чистої вартості активів пенсійного фонду і становить 7 %. В той же час, середній розмір відшкодованих пенсійними фондами витрат наразі не перевищує 5 %. У разі перевищення протягом року граничного розміру витрат, адміністратор пенсійного фонду зобов’язаний повідомити про це раду пенсійного фонду для вжиття заходів щодо усунення виявлених порушень.

«Цей документ є проектом, тому ми ще продовжуємо його внутрішнє обговорення й сподіваємось на активну участь ринку в ньому», - резюмував Член Комісії.

Зауважимо, що дане Положення було розроблено відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення», а саме статті 48 Закону щодо використання пенсійних активів.

 

 


Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 2553


Теги: | НПФ | Нацкомфінпослуг | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.