Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР схвалила Порядок реалізації цінних паперів, на які звернено стягнення


16.02.2012 10:32

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на черговому засіданні регулятора, що відбулося 14 лютого, схвалила новий порядок реалізації цінних паперів, на які звернено стягнення.

«Даний документ був розроблений, перш за все, як нормативний акт, що відповідатиме вимогам чинного законодавства, передусім, Закону України «Про виконавче впровадження». При розробці Порядку нами був проаналізований значний пласт документів, що регулює дану сферу, та розроблено максимально адаптований до сучасних реалій порядок, який, на нашу думку, має максимально задовольнити учасників ринку. Загалом, Порядок визначатиме умови проведення на фондовій біржі торгів шляхом аукціону з реалізації цінних паперів, на які звернено стягнення на фондовій біржі, відповідно до чинного законодавства», - зазначив Олег Науменко, директор департаменту регулювання діяльності торговців цінними паперами та фондових бірж.

Дія порядку поширюватиметься, в першу чергу, на фондові біржі та інших професійних учасників фондового ринку, а також на органи державної виконавчої служби.

Відповідно до Порядку, реалізовувати цінні папери, на які звернено стягнення, орган виконавчої влади зможе на будь-якій фондовій біржі шляхом аукціону та у відповідності до правил торгівлі на ній.

Наразі документ був схвалений Комісією. Найближчим часом очікується його обов’язкове оприлюднення, під час якого кожен учасник фондового ринку або інша зацікавлена сторона зможуть висловити свої зауваження та побажання щодо доопрацювання порядку.

 

Контакти:
Прес-секретар Комісії
Юлія Жулій
тел. (044) 254 25 53


Теги: | НКЦПФР | діяльність регулятора | реалізація цінних паперів | стягнення |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.