Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР схвалила проект Положення про провадження аудиту профучасників


10.04.2012 12:03

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила проект Положення про особливості організації та проведення внутрішнього аудиту (контролю) в професійних учасниках фондового ринку. Відповідне рішення було прийняте на засіданні регулятора 3 квітня 2012 року.

«Важливість Положення полягає передусім у тому, що аналогів такому документу до сьогодні не було, і впровадження цих рекомендацій – в першу чергу, потреба ринку, представники якого теж брали активну участь у розробці. Комісією були враховані усі побажання профучасників. В результаті роботи над документом ми отримали збірник рекомендацій щодо провадження внутрішнього контролю у цих компаніях», - зазначив Олег Мисюра, директор контрольно-правового департаменту НКЦПФР.

Що стосується змісту документу, то він прописує вимоги щодо принципів діяльності служби внутрішнього аудиту, її організаційної структури, завдань та функцій , а також вимоги до проведення внутрішнього контролю і оформлення результатів перевірки. Крім того, Положення передбачає відповідальність особи, яка здійснює аудит, а також провадження контролю зі сторони НКЦПФР.

Даний документ був розроблений на підставі Законів України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринку фінансових послуг», «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг», «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом з метою регламентування порядку і особливостей створення та організації роботи підрозділу або посадової особи, що провадить внутрішній контроль в професійних учасниках фондового ринку.

Наразі Положення направлено до профільних міністерств та відомств для погодження.


Теги: | НКЦПФР | внутрішній аудит | професійні участники | ринок фінансових послуг |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.