Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР схвалила проект закону, що удосконалить процедуру емісії цінних паперів


23.07.2012 09:57

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо емісії цінних паперів». Відповідне рішення було прийнято на плановому засіданні регулятора, що відбулося 19 липня 2012 року.

«Розроблений законопроект, перш за все, має удосконалити процедуру емісії цінних паперів, адаптувати її до нинішніх ринкових умов, а також зробити розміщення цінних паперів більш зручним для учасників ринку. Зокрема, документ націлений на удосконалення механізму публічного розміщення цінних паперів, і ми сподіваємось, що дані новації дадуть можливість залучити нових емітентів на український фондовий ринок та спростити роботу тим компаніям, які вже представлені на вітчизняному ринку цінних паперів», - зазначив Максим Лібанов, директор департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства НКЦПФР.

Серед іншого, документ передбачає встановлення вимог до здійснення публічного розміщення цінних паперів виключно на фондовій біржі, запровадження можливості відмови від виконання механізму переважного права акціонерів на придбання акцій додаткової емісії при приватному розміщенні, а також звільнення емітентів, які здійснили приватне розміщення від обов’язкової публікації річної та особливої інформації. Крім того, згідно до запропонований регулятором новацій, з переліку відомостей, що містяться у річній інформації, виключається пункт згідно з яким емітенти, що здійснили приватне розміщення надаватимуть аудиторський висновок. Також законопроектом пропонується встановити субсидіарну відповідальність осіб, підписами яких засвідчується проспект емісії, за шкоду, що може бути заподіяна інвестору.

За словами пана Лібанова, прийняття законопроекту позитивно вплине на подальший розвиток вітчизняного фондового ринку, а також сприятиме залученню більшої кількості компаній до роботи на ньому. Крім того, розробники сподіваються, що документ буде позитивно сприйнятий учасниками ринку, на діяльність яких поширюватиметься дія законодавчого акту.

Найближчим часом документ буде оприлюднено на офіційному сайті регулятора, а також надіслано на погодження до профільних міністерств та відомств.

Зауважимо, що цей Законопроект розроблений на виконання Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 - 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».


Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 2553


Теги: | НКЦПФР | емісія цінних паперів | фондова біржа |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.