Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР схвалила зміни до нормативних актів, що регулюють діяльність ПІФ


18.05.2012 10:01

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) удосконалить нормативну базу, що регулює діяльність ПІФ (пайових інвестиційних фондів). З цією метою регулятор на своєму засіданні, що відбулося 8 травня 2012 року, прийняв рішення «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку».

«Даним документом ми плануємо не лише привести регуляторну базу НКЦПФР у відповідність до чинного законодавства, а й удосконалити нормативні документі Комісії, які регулюють діяльність ПІФ задля зручності учасників ринку. Крім того, зміни сприятимуть створенню єдиного підходу до реєстрації випуску пайових цінних паперів та уніфікації вимог, що стосуються їх емісії. Маю надію, що врегулювання цих питань зробить захист прав власників інвестиційних сертифікатів більш ефективним та мінімізує порушення у цій сфері», - зауважила Оксана Симоненко, директор департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів НКЦПФР.

Загалом, даним документом передбачається удосконалення порядку реєстрації ПІФ та внесення змін до їх регламентів. Крім того, рішення зачіпає порядок реєстрації і внесення змін до проспекту емісії інвестиційних сертифікатів ПІФ.

Наразі документ розміщено на офіційному сайті регулятора, де громадськість має змогу з ним ознайомитися; після завершення цього процесу рішення направлено на узгодження до профільних міністерств і відомств.
 


Теги: | емісія | ПІФ | НКЦПФР | інвестиційні сертифікати |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.