Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР співорганізувала черговий семінар з протидії використанню інсайдерської інформації і маніпулюванню на фондовому ринку


24.05.2012 09:37

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) співорганізувала черговий міжнародний семінар «Виявлення інсайдерської торгівлі і маніпулювання на ринку: способи перевірки і розслідування», що відбувся 21 травня 2012 року. Цього разу у заході взяли участь співробітники регулятора, діяльність яких безпосередньо пов’язана з протидією використанню інсайдерської інформації та розслідуваннями маніпулювання на ринку, а також представники фондових бірж.

«Подібні заходи надзвичайно важливі для регулятора та фондових бірж, оскільки їх учасники можуть ознайомитись із методикою розслідувань та способами перевірки зазначених правопорушень в країнах, які мають значний досвід протидії цим негативним явищам. Співробітники Комісії отримують чудову нагоду поспілкуватися з експертами, які мають практичний досвід роботи у цій сфері та поставити їм свої запитання. Український регулятор має порівняно невеликий досвід роботи по розслідуванню фактів протиправного використання інсайдерської інформації та маніпулювання на ринку і, наразі, тільки вибудовує відповідну систему протидії цим явищам. За цих умов важливість проведення подібних семінарів важко переоцінити», - зауважив Євген Воропаєв,Член НКЦПФР.

В рамках семінару учасники обговорили основні методи виявлення інсайдерської торгівлі, можливі складові розслідування, види аналізів, які застосовуються під час перевірок, а також розглянули види зловживань на ринку та методи боротьби з ними тощо. У обговореннях брали участь експерти від проекту FINREP/USAID Альдо Дж. Мартінез, екс-віце-президент Нью-Йоркської фондової біржі, та Роберт Страхота, старший спеціаліст з питань розвитку ринків капіталу проекту FINREP/USAID. Разом з іноземними колегами учасники розглянули практичні кейси розслідувань та обговорили можливі методи протидії таким випадкам.

Нагадаємо, що 15 травня регулятор вже мав змогу поспілкуватися з американськими експертами під час семінару «Умови успішного встановлення і розслідування протизаконної інсайдерської торгівлі і маніпулювання ринком», який було організовано для членів Комісії та керівників структурних підрозділів НКЦПФР.

Зауважимо, що найближчим часом, на тему протидії використанню інсайдерської інформації і маніпулюванню на фондовому ринку разом зі спеціалістами проекту FINREP/USAID буде організовано ще один захід, в якому на цей раз візьмуть участь учасники ринку.


Теги: | НКЦПФР | FINREP/USAID | маніпулювання на ринку | інсайдерська торгівля |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.