Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР співорганізувала семінар з питань пруденційного нагляду


30.07.2012 11:58

НКЦПФР (Національная комісія з цінних паперів та фондового ринку) спільно з проектом USAID FINREP провели семінар «Розробка нормативних актів для регулювання діяльності торговців цінними паперами». Захід відбувався 25 - 27 липня 2012 року в Києві, в ньому взяли участь співробітники Комісії та учасники ринку цінних паперів.

На семінарі висвітлювались питання, пов‘язані з порівнянням чинних вимог щодо достатності капіталу в Україні з вимогами у країнах ЄС та у США, порівняння вітчизняних пруденційних нормативних актів з пруденційними вимогами ЄС та США, пояснення вимог ЄС до схеми компенсації збитків інвесторів та порівняння з відповідними вимогами у США тощо. Іноземний досвід представляв пан Роберт Страхота, правник, старший радник проекту FINREP, який раніше був заступником директора Офісу міжнародних зв’язків Security Exchange Commission, американського регулятора фондового ринку.

«Комісія наразі активно впроваджує пруденційний нагляд на вітчизняному ринку, також його практики вже починають працювати в більшості країн пострадянського простору і ефективно реалізуються в країнах Європейського Союзу і США, де пруднагляд є невід'ємною частиною державного регулювання ринків фінансових послуг, - зауважив Костянтин Кривенко, Член НКЦПФР, відкриваючи захід. – Тому для нас надзвичайно корисно ознайомити з ними фахівців регулятора та ринок. Адже впровадження принципів пруденційного нагляду дозволить Комісії посилити захист прав інвесторів, що є нашою стратегічною задачею. Впровадження пруденційного нагляду дасть можливість зміцнити вітчизняний фондовий ринок за рахунок запобігання системних ризиків, а також збільшити питому вагу сектора в структурі ВВП в довгостроковій перспективі і підвищити рівень довіри населення до фондового ринку».

Як свідчить досвід, участь спеціалістів Комісії в заходах з отримання досвіду регулювання ринків цінних паперів західних держав сприяє розв’язанню конкретних проблем розвитку вітчизняного фондового ринку та його інтеграції в світову фінансову систему.

 


Контакти:
Прес-секретар НКЦПФР
Юлія Жулій
тел. (044) 254 25 53


Теги: | учасники фондового ринку | НКЦПФР | пруденційний нагляд | захист активів інвесторів |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.