Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР співорганізувала семінар з протидії використанню інсайдерської інформації і маніпулюванню на фондовому ринку


16.05.2012 12:50

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового рынку) співорганізувала міжнародний семінар «Умови успішного встановлення і розслідування протизаконної інсайдерської торгівлі і маніпулювання ринком», що відбувся 15 травня 2012 року.

В рамках семінару члени Комісії, керівники структурних підрозділів регулятора та керівництво АРІФРУ (Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку) мали змогу поспілкуватися з американськими експертами, що спеціалізуються на питаннях фондового ринку - Альдо Дж. Мартінезом, колишнім Віце-президентом Нью-Йоркської фондової біржі та Робертом Стахота, старшим спеціалістом з питань розвитку ринків капіталу Проекту «Розвиток фінансового сектору» USAID.

«На сьогоднішній день регулятор вже реалізує переважну більшість практик, про які йшлося в розмові з іноземними колегами. Передусім, це консолідована база даних операцій з цінними паперами, над формуванням якої зараз працює Комісія, удосконалення системи надання інформації, нагляду за ринком та інші новації, які ми впроваджуємо. І я цілком поділяю думку наших американських колег стосовно того, що нововведення, які сприятимуть протидії використанню інсайдерської інформації, мають розроблятися спільно з ринком, і ми вже зараз активно співпрацюємо з його учасниками», - прокоментував участь Комісії у заході Дмитро Тевелєв, Голова НКЦПФР.

На думку керівників Комісії, подібні заходи надзвичайно важливі для регулятора, оскільки дають можливість фахівцям обмінятися досвідом з іноземними колегами та поспілкуватися з експертами світового рівня.

Впродовж найближчого місяця темі протидії використанню інсайдерської інформації і маніпулюванню на фондовому ринку будуть присвяені ще два заходи - для спеціалістів Комісії, які безпосередньо співпрацюють з правопорушеннями, а також для учасників ринку.

Даний захід організовано регулятором спільно з проектом FINREP USAID.

Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 2553


Теги: | АРІФРУ | НКЦПФР | FINREP | USAID | інсайдерська торгівля |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.