Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР та НКРЕКП координуватимуть розбудову ефективних механізмів біржової торгівлі на енергетичному та фінансовому ринках України


29.01.2019 16:40

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку України та Національна комісія з регулювання ринків енергетики та комунальних послуг України домовились про співпрацю в створенні та вдосконаленні ефективних механізмів біржової торгівлі на енергетичному та фінансовому ринках.

Комісії декларують спільність цілей в приведенні українського регуляторного поля у відповідність до найкращих європейських стандартів, відповідно до Угоди про асоціацію між ЄС та Україною та Договору про заснування Енергетичного співтовариства ЕС.

Меморандум, який сьогодні підписали керівники держрегуляторів, закладає основу для більш тісної координації подальших дій в процесі реформування та розвитку енергетичних та фінансових ринків, розробки спільної позиції, взаємних консультацій та інформаційного співробітництва.

Коментар Голови НКЦПФР Тимура Хромаєва: “Ми системно підходимо до розбудови в Україні прозорого ціноутворення на енергетичному та фінансовому ринках. Для цього нам потрібно запровадити повноцінні вимоги до товарних та фінансових бірж, клірингових установ, тоговців та інших ринкових учасників. Це стимулює організовану та високоліквідну торгівлю товарами та фінансовими інструментами. Ми повинні створити повноцінні енергетичні біржові хаби. Тільки тоді ми отримаємо чесні ціни на природній газ, електроенергію, на похідні фінансові інструменти на ці товари. Так це працює в Європі, так це повинно працювати й в Україні. В особі НКРЕКП ми отримали надійного партнера в розвитку української організованої енергетичної торгівлі, стимулюванні економічного зростання в нашій країні”.


Теги: | НКЦПФР | НКРЕКП |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.