Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР убезпечить діяльність пенсійних фондів


08.08.2012 10:52

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила проект рішення «Про визначення підстав видачі розпорядження Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку зберігачу пенсійного фонду». Відповідний документ був схвалений на черговому засіданні регулятора, що відбулося 2 серпня 2012 року.

«Дане рішення регулятор підготував, в першу чергу, з метою мінімізації ризиків, що стосуються діяльності пенсійних фондів, а також для захисту прав і інтересів інвесторів таких фондів. Так, згідно до документу, зберігач виконуватиме розпорядження Комісії щодо блокування виконання розпорядження КУА, у випадках, коли ця компанія провадить свою діяльність недобросовісно, або, наприклад, якщо до неї були застосовані санкції. Такі міри допоможуть нам урегулювати питання взаємовідносин між зберігачем та компанією з управління активами», - зазначила Оксана Симоненко, директор департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів НКЦПФР.

Так, документ визначає підстави, з настанням яких Комісія може видати зберігачу пенсійного фонду розпорядження щодо блокування виконання розпорядження КУА в частині управління пенсійними активами. Зокрема, проект передбачає можливість такої процедури у разі анулювання ліцензії компанії з управління активами, закінчення строку дії ліцензії та неотримання нової, наявності постанови про накладання санкції за відмову КУА в проведенні перевірки Комісією, наявності акта про відсутність такої компанії за місцезнаходженням тощо.

Необхідність визначення відповідних підстав передбачена Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення» від 22.12.2011 року».

Найближчим часом проект рішення буде оприлюднено на офіційному сайті Комісії, де всі бажаючі зможуть з ним ознайомитися і висловити свої коментарі, а також направлено до профільних міністерств і відомств для погодження.


Теги: | НКЦПФР | НПФ | КУА | пенсійні фонди |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.