Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР удосконалила вимоги до програмних продуктів на фондовому ринку Обговорення


09.10.2012 10:24

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) внесла зміни до вимог до програмних продуктів у професійній діяльності на фондовому ринку. Рішення було затверджене на плановому засіданні регулятора, що відбулося 2 жовтня 2012 року.

«Ми докладаємо чимало зусиль для того, аби програмні продукти забезпечували ефективну та якісну роботу професійних учасників фондового ринку. Основною метою даного документа є встановлення необхідних вимог щодо забезпечення супроводження та технічної підтримки програмних продуктів, які стосуються професійної діяльності на фондовому ринку. Тому сподіваємось, що впровадження новацій, передбачених рішенням, сприятиме впорядкуванню, удосконаленню діяльності на фондовому ринку у галузі застосування інформаційних технологій. Ми намагаємось аби наші розробки, відповідали вимогам сучасного стану розвитку інформаційних технологій, зокрема, у використанні вбудованих засобів криптографічного захисту інформації, електронного цифрового підпису, а також у здійсненні діагностування функцій програмних продуктів», - наголосив Андрій Заїка, начальник управління інформаційних технологій НКЦПФР.

Автори документу також зазначають, що встановлення єдиних підходів до посилення відповідальності розробників програмних продуктів і збільшення інформаційної прозорості є не менш важливим аспектом в змінах, які вони розробили.

Даний документ вже погоджено з профільними міністерствами та відомствами, а також з учасниками ринку та направлено на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.


 


Теги: | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.