Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР вдосконалила процедуру складання та подання звітності професійними учасниками фондового ринку


05.12.2012 11:06

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) вдосконалила документи, що регламентують складання та подачу регулярної та нерегулярної інформації професійними учасниками фондового ринку. Відповідні рішення були прийняті на плановому засіданні регулятора, що відбулося 29 листопада 2012 року.

«Передусім, ключовою новацією, що вноситься змінами в дані положення, є вдосконаленням існуючої системи подачі інформації до регулятора, а також створення більш ефективного механізму надходження адміністративних даних до Комісії. Так, нові вимоги дозволять нівелювати дублювання інформації, що є основною незручністю на сьогоднішній день. Крім того, процедура стане значно простішою та уніфікованою, адже регулятор планує досягти цього шляхом запровадження подання інформації у вигляді електронних документів з використанням цифрового підпису, згідно з описом розділів XML-файлів. Також документами визначаються строки надання інформації до Комісії та контроль за якістю та повнотою відповідних даних. Ми сподіваємось, що система подачі інформації до регулятора, до формування якої докладено багато зусиль, буде працювати в налагодженому, стабільному, системному режимі», - зазначив Костянтин Кривенко, Член НКЦПФР.

Підкреслимо, що надходження інформації від профучасників стане оперативнішим та ефективнішим, адже не потрібно буде надсилати та знімати паперові копії потрібних документів, бо вся звітність подаватиметься до регулятора в електронному вигляді. Саме з метою усунення цих складнощів Комісія і запроваджує відповідні зміни, що стануть одним з моментів налагодження системи взаємодії між представниками ринку цінних паперів та регулятором.

Найближчим часом дані документи будуть розміщені на сайті Комісії, де всі бажаючі матимуть можливість з ними ознайомитись.

Довідкові дані

Комісією були прийняті такі рішення:

«Про затвердження Змін до Положення про порядок складання адміністративних даних щодо здійснення депозитарної діяльності депозитарієм цінних паперів та подання відповідних документів до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку»;

Про схвалення проекту рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку «Про затвердження Змін до Положення про порядок складання адміністративних даних зберігачами цінних паперів та подання відповідних документів до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, затверджене рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 11 вересня 2012 року № 1221, зареєстроване в Міністерстві юстиції України 01 жовтня 2012 року за № 1666/21978»;

«Про внесення змін до Положення про порядок складання та розкриття інформації компаніями з управління активами та особами, що здійснюють управління активами недержавних пенсійних фондів, та подання відповідних документів до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку»;

«Про затвердження Змін до Положення про порядок складання та подання адміністративних даних щодо діяльності торговців цінними паперами до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку».


Теги: | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.