Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР виявила факт маніпулювання на ринку цінних паперів


29.05.2012 13:24

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) виявила факт маніпулювання на ринку цінних паперів та застосувала фінансову санкцію до правопорушника, компанії «Сіті Брок». Відповідне рішення було прийнято уповноваженою особою Комісії 25 травня 2012 року.

«Прийняттю такого рішення про застосування санкції до компанії «Сіті Брок» щодо порушення на ринку цінних паперів передувала тривала робота і детальний аналіз ситуації, оцінка всіх фактів, подій і пояснень учасника ринку. Це перший випадок маніпулювання, розслідуваний регулятором фондового ринку. Комісія має намір здійснювати подальший ретельний моніторинг маніпулювання на ринку цінних паперів. Так, на даний момент регулятор розслідує ще кілька випадків маніпулювання», - зауважив Євген Воропаєв, Член Комісії, що курує напрям захисту прав інвесторів і протидії маніпулюванню і використання інсайдерської інформації на фондовому ринку.

За словами пана Воропаєва, санкція була застосована за порушення ст. 10-1 Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні», яка визначає види маніпулювання на фондовому ринку; зокрема, згідно до п. 3 цієї статті, одним з видів маніпулювання є поширення інформації за допомогою засобів масової інформації, яка призводить або може призвести до введення в оману учасників ринку щодо ціни, попиту та пропозиції, або обсягів торгів цінними паперами на фондовій біржі. Компанія «Сіті Брок» вчинила дії такого характеру, і, з урахуванням того, що акції товариства знаходяться в обігу на трьох українських біржах, її дії могли ввести в оману учасників ринку.

Більш детальна інформація стосовно правопорушення компанії «Сіті Брок» міститься в постанові про застосування санкції, яка найближчим часом буде опублікована в Реєстрі правопорушень, що знаходиться на сайті АРІФРУ, уповноваженої особи Комісії з розкриття інформації (http://smida.gov.ua/).

 

Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 2553


Теги: | НКЦПФР | фінансова санкція | захист прав інвесторів |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.