Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР внесе зміни до вимог розкриття інформації емітентами цінних паперів


25.04.2012 16:34

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила проект рішення «Про затвердження Змін до Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів».

«Розроблені нами зміни покликані привести дане Положення у відповідність до нинішніх ринкових реалій, а також дозволять урегулювати низку важливих питань. Основною новацією даного регуляторного акту стане удосконалення порядку розкриття фінансової звітності емітентами цінних паперів, складену відповідно до Міжнародних стандартів фінансової звітності. Крім того, нормативний акт дозволить нам адаптувати Положення згідно до вимог Закону України «Про іпотечні облігації», - коментує ініціативу НКЦПФР Наталія Хохлова, заступник директора департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів.

За словами пані Хохлової, внесені зміни сприятимуть вдосконаленню вимог щодо розкриття інформації приватними акціонерними товариствами, які не здійснювали відкритого розміщення цінних паперів. Крім того, проектом передбачається удосконалити подання електронної форми інформації, що зробить цей процес ще більш зручним для представників ринку.

Наразі документ подано до профільних міністерств і відомств для отримання рекомендацій та побажань, а також розміщено на офіційному сайті регулятора, де всі зацікавлені можуть залишити свої побажання.


Теги: | НКЦПФР | звітність емітентів | розкриття інформації | цінні папери | корпоративне управління | корпоративні фінанси |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.