Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР внесла зміни до порядку складання та подачі звітності для профучасників


18.06.2012 16:12

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на своєму черговому засіданні схвалила три проекти пложень, що покликані удосконалити складання та подачу адміністративних даних для бірж, зберігачів та реєстраторів.

«Головною метою всіх трьох положень є вдосконалення порядку складання та подання адміністративних даних такими профучасниками до Комісії, - зазначає Костянтин Кривенко, Член Комісії, що відповідає за реформування напряму подачі та прийому звітності до регулятора. - Передбачається, що ці зміни дозволять значно спростити способи та механізми подачі звітності учасниками фондового ринку. Ми проаналізували документи, згідно з якими профучасники звітують сьогодні, і нівелювали випадки, коли подача інформації дублюється. Тож маю надію, що даний порядок дозволить нам набагато спростити цю процедуру та зробити її уніфікованою й більш зручною. В тому числі, ми плануємо досягти цього шляхом запровадження подання інформації у вигляді електронних документів з використанням електронного цифрового підпису, відповідно до опису розділів та схем XML-файлів. Така новація відповідає усім сучасним ринковим вимогам. Ми можемо говорити про мобільну та зручну подачу звітності, а також про безпеку при передачі такої інформації завдяки використанню цифрового підпису».

Документом, зокрема, визначається склад даних, що надаються до регулятора, строки їх подання, а також контроль з боку Комісії за цією інформацією. Прогнозується, що дані правила діятимуть вже з початку наступного року.

Довідка:

Регулятор прийняв наступні рішення:
«Про затвердження Положення про порядок складання адміністративних даних щодо здійснення діяльності організаторами торгівлі, оприлюднення інформації та подання відповідних документів до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку»;

«Про затвердження Положення про порядок складання адміністративних даних зберігачами цінних паперів та подання відповідних документів до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку»;

«Про затвердження Положення про порядок складання адміністративних даних щодо здійснення діяльності з ведення реєстрів власників іменних цінних паперів та подання відповідних документів до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку».

 

Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 2553


Теги: | НКЦПФР | звітність профучасників | адміністративні дані | XML-файли | |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.