Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР внесла зміни до вимог до програмних продуктів


17.04.2012 10:22

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на своєму черговому засіданні 10 квітня 2012 року схвалила рішення «Про схвалення проекту рішення НКЦПФР «Про затвердження Вимог до програмних продуктів на фондовому ринку».

За словами Андрія Заіки, начальника Управління інформаційних технологій НКЦПФР, даний документ було підготовлено з метою встановлення єдиних підходів до використання програмних продуктів на фондовому ринку. Схвалені Вимоги є досить актуальними та відповідають усім потребам сучасного ринку, адже враховують нинішний стан розвитку інформаційних технологій, нові акти законодавства та нормативно-правові акти щодо застосування на фондовому ринку засобів електронного цифрового підпису, криптографічного захисту інформації, веб-технологій та ін.

«Ми сподіваємось, що прийняття проекту рішення сприятиме впорядкуванню, удосконаленню діяльності на фондовому ринку у галузі застосування інформаційних технологій, підвищенню відповідальності розробників програмних продуктів і якості цих програмних продуктів та, що найважливіше, збільшенню інформаційної прозорості», - уточнює пан Заіка.

Зауважимо, даний регуляторний акт буде найближчим часом оприлюднено на сайті НКЦПФР для отримання коментарів від учасників ринку та погоджено з профільними міністерствами та відомствами.

Разом із набранням чинності даного документу, буде скасовано попереднє подібне рішення регулятора «Про схвалення проекту рішення Комісії «Про внесення Змін до Вимог до програмних продуктів на фондовому ринку», затверджене рішенням Комісії від 29.09.2011 № 1372.


Теги: | фондовий ринок | НКЦПФР | програмні продукти регулятора | інформаційні веб-технології | інформаційна прозорість |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.