Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР вносить зміни до сертифікації професійних учасників фондового ринку


16.01.2012 09:59

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) прийняла рішення про внесення змін до Положення про сертифікацію осіб, що здійснюють професійну діяльність з цінними паперами в Україні. Відповідного рішення члени Комісії дійшли на засіданні регулятора, що відбулося 12 січня 2012 року.

«Ми розробили даний документ зметою підвищення відповідальності за здійснення професійної діяльності на ринку цінних паперів та запобігання порушень законодавства України про цінні папери сертифікованими особами», - зазначив Олег Науменко, в. о. Директора Департаменту методології регулювання ринку цінних паперів Комісії.

Зокрема, за словами розробників актуалізованого Положення, регуляторний акт передбачає внесення змін до Положення, спрямованих на більш точне визначення процедури розгляду Комісією питання про анулюваннясертифіката.

Так, із набранням чинності Положення, буде встановлений чіткий та вичерпний перелік підстав для анулювання сертифікатів фізичним особам за порушення чинного законодавства при провадженні діяльності на ринку цінних паперів України, що дозволить уникнути неоднозначного їх тлумачення зацікавленими особами. Також серед результатів очікується визначення наслідків, які може тягнути за собою недобросовісне здійснення діяльності на ринку цінних паперів та визначення терміну, в який після анулювання сертифікату особа може подавати документи на отримання нового сертифікату.

Зауважимо, що на даному етапі зміни до Положення передається до Міністерства юстиції України для державної реєстрації документа. Відповідне рішення НКЦПФР традиційно набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Контакти:
Прес-секретар ДКЦПФР
Юлія Жулій
тел. (044) 254 25 53


Теги: | НКЦПФР | сертифікація | професійна діяльність | ринок цінних паперів |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.