Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР: Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства про цінні папери» рекомендований до другого читання


13.04.2012 08:55

Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства про цінні папери», який було розроблено Комісією, рекомендовано до другого читання. Таке рішення було прийнято на засіданні профільного Комітету Верховної Ради України, що відбулося 11 квітня 2012 року.

«Основна мета даного законопроекту – ефективно вплинути на кілька важливих напрямів функціонування фондового ринку, оскільки законопроект передбачає комплексний вплив на розвиток галузі. Передусім, ми можемо говорити про біржову діяльність, емісію та обіг цінних паперів, торговців тощо. Крім того, проект закону передбачає урегулювання деяких питань, що стосуються і реклами на фондовому ринку. Документ, що був винесений на засідання Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики, в першу чергу, спрямований на ефективний та цілеспрямований розвиток фондового ринку», - зауважив Дмитро Тевелєв, Голова НКЦПФР.

Загалом, законопроект пропонує визначення «регульованого фондового ринку», методи протидії маніпуляційним схемам щодо купівлі та продажу цінних паперів, а також доповнення чинного законодавства необхідними нормами щодо пруденційного нагляду за професійними учасниками фондового ринку та дотримання ними пруденційних нормативів та інші новації.

Нагадаємо, що 10 січня 2012 року даний проект закону успішно пройшов перше читання в Парламенті. Остаточне, друге читання заплановано на найближчий час.


Теги: | НКЦПФР | цінні папери | функціонування фондового ринку | біржова діяльність | емісія цінних паперів |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.